dec 172012
 

Eeltpit verwijderen

Eeltpit verwijderen - Een eeltpit is een andere benaming voor een likdoorn. Een eeltpit is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern,  die ontstaat door een plaatselijke, aanhoudende druk of wrijving. De kleur van een eeltpit is over het algemeen geel en kan vaak erg pijnlijk zijn. Een eeltpit komt vaak binnen in de eeltplek voor.

 

De reden dat de eeltpit erg pijnlijk kan zijn komt doordat de eeltpit druk uitoefent op uw zenuwuiteinden. Omdat slijmbeurzen, beenvliezen en gewrichtskapsels veel gevoelszenuwen bevatten, zal de druk van een likdoorn op die plaatsen erg pijnlijk zijn.

Ontdek hoe jij van je eelt af kunt komen: Klik Hier

 

Een eeltpit kan zelfs op den duur voor een chronische druk of ontstekingsachtige toestand van het weefsel veroorzaken, wat bijzonder pijnlijk kan zijn. Het ontstaan van een likdoorn komt over het algemeen door het dragen van verkeerde schoenen of een standafwijking van uw voeten of tenen. Op deze manier kunnen likdoorns ontstaan onder bijvoorbeeld de bal van uw voet.

 

Als u veel last heeft van likdoorns, dan kunt het beste de eeltpit verwijderen. Dit kunt u thuis doen of u kunt er voor kiezen om een pedicure behandeling te nemen.

Het is vaak ook mogelijk om een voetonderzoek te laten doen. In dit onderzoek wordt er gekeken of u wel de juiste schoenen draagt, draagt u de verkeerde schoenen dan zal er een passend schoenadvies worden gegeven. De schoen is namelijk vaak de boosdoener van likdoorns.

 

eeltpit-verwijderen

 

Meer informatie over likdoorns.

Behalve de ” gewone likdoorn ” zijn er ook nog enkele bijzondere soorten likdoorns, zoals de:

- Weke likdoorn.
- Vaatlikdoorn.
- Zenuwlikdoorn.
- Zenuwvaatlikdoorn.
- Zaadlikdoorn.

Meer informatie over deze likdoorns kunt u vinden in het artikel likdoorn verwijderen.

 

eelt-verwijderen