dec 172012
 

Likdoorn verwijderen

Likdoorn verwijderen kan op verschillende manieren. Zo kunt u er voor kiezen om een voetenbad te nemen, het eelt onder de voet word hier door zacht en is vervolgens makkelijk te verwijderen. Andere mogelijkheden om een likdoorn te behandelen zijn bijvoorbeeld een rasp, vijl, eeltcrèmes of eeltpleisters.
Voor de beste behandeling van uw likdoorn moet u natuurlijk weten met welk soort likdoorn u te maken heeft. Er zijn naast de ” gewone likdoorn ” nog 5 andere likdoorns.

 

Zaadlikdoorn – Een zaadlikdoorn is over het algemeen erg klein van stuk. U kunt het wel een beetje vergelijken met een graankorreltje. Deze likdoorn vorm komt vaak in groepen tegelijk voor. In tegenstelling tot de andere likdoorns, is de zaadlikdoorn niet echt pijnlijk. De zaadlikdoorn komt vaak voor bij oudere mensen of bij mensen met een erg droge huid. Het verwijderen van een zaadlikdoorn moet zorgvuldig één voor één verwijderd worden.

 

Ontdek hoe jij van je eelt af kunt komen: Klik Hier

 

Weke likdoorn – Een weke likdoorn komt voor tussen de tenen. De huis tussen de tenen is vaak zacht en week, vandaar de naam weke likdoorn. De weke likdoorn ziet er over het algemeen wat witachtig uit. Deze likdoorn wordt toch wel gezien als één van de pijnlijke varianten. Deze likdoorn komt vaak in paartjes voor en wordt vaak veroorzaakt door te smalle schoenen. Het kan ook zijn dat u last heeft van zweetvoeten, hierbij is de voet vaak vochtig waardoor de weke likdoorn zich kan nestelen. Deze likdoorn is wat lastiger te behandelen om dat deze zich dus precies tussen de tenen bevind.

likdoorn-verwijderen

Vaatlikdoorn – Een vaatlikdoorn is een likdoorn waarbij haarvaatjes van uit de lederhuid tot in de verhoorning zijn doorgegroeid. Een vasculaire likdoorn is vaak te herkennen door de kleine donkere puntjes die zich binnen in de likdoorn bevinden. De vaatlikdoorn kan niet zelf verwijderd worden door ze bijvoorbeeld weg te snijden. Als u er voor zult kiezen om ze toch zelf weg te snijden wees er dan van bewust dat ze erg snel kunnen gaan bloeden.

 

Zenuwlikdoorn – Een zenuwlikdoorn zijn gevoelszenuwen die doorgewoekerd zijn binnen in de likdoorn. Deze likdoorn kan net als de vaatlikdoorn niet verwijderd worden door bijvoorbeeld snijden, maar zal door een chemische behandeling verwijderd moeten worden. Heeft u last van een zenuwlikdoorn dan kunt u er voor kiezen om een pedilastik aan te brengen. Dit kan de pijn aanzienlijk doen verminderen.

 

Zenuwvaatlikdoorn – Bij een zenuwvaatlikdoorn zijn niet alleen de haarvaten maar ook de gevoelszenuwen doorgewoekerd in het eelt. Deze zenuwvaatlikdoorn wordt gezien als de pijnlijkste van alle soorten.
Ontdek hoe jij van je eelt af kunt komen: Klik Hier

 

eelt-verwijderen